torstai 18. lokakuuta 2012

Rovaniemen tulevaisuudennäkymiä

Koska teen työtä, joka liittyy tulevaisuuden ennakointiin ja siihen liittyvän tiedon keräämiseen sekä analysointiin, ajattelin tänään käyttää ruokatauon Rovaniemen tulevaisuudennäkymien pohtimiseen. Pikaselaus kaupungin sivuilla osoittaa, että tulevaisuuteen varautuminen näkyy Rovaniemellä mm. erilaisten steategioiden ja ohjelmien muodossa. Niitä on hyvä olla.

Konkreettiseen tulokseen pyrkiminen on kuitenkin olennainen osa tulevaisuustyöskentelyä. Muutenhan strategiapaperit ja suunnitelmat ovat pelkkää ajantuhlausta ja sanahelinää. Otetaan esimerkiksi kaupungin ilmasto-ohjelma, jossa esitellään keinoja, joilla kaupunki voi hillita ilmastonmuutosta ja toisaalta tukea esimerkiksi elinkeinojen sopeutumista ilmastonmuutokseen. Lukuhetken jälkeen voimmekin jäädä odottamaan, mitä ovat ne joukkoliikenteen kehittämistoimet, joista puhutaan kaupungin ilmasto-ohjelmassa tai millä KONKREETTISILLA toimenpiteillä kaupunkilaisten kevyen- ja joukkoliikenteen käyttöä voidaan lisätä.

Kevyenliikenteen väylät eivät  parane toivomalla, eikä onnikka kulje laajemmin tai edullisemmin pelkän ajatuksen voimalla.

Enempää ei ehdi, työ kutsuu!

-Anu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti