maanantai 1. lokakuuta 2012

Linjuriautoko maantien ässä?

No ei ainakaan Rovaniemellä, jos kertalipun hintaa on katsominen. Ymmärrän kyllä, että kuukausilipun ostaminen on kertalippuun verrattuna edullista. Hinta on aikuiselta n 52 euroa euroa, kertalipun maksaessa 3,20 euroa. Edestakainen matka kertalipuilla maksaa asiakkaalle siis 6,40 euroa, mikä tarkoittaa puolestaan sitä, että kuukausilippu maksaa itsensä takaisin alle kymmenessä päivässä. Niille, jotka matkustavat seitsemänä päivänä kuussa, uutinen ei ole kovinkaan hyvä.

Kertalipun hinta on sama, kuin monissa pienemmissä kaupungeissa, joten annetaan sen tällä kertaa olla. On kuitenkin kaksi asiaa, joihin soisi tulevan muutosta. Lastenrattaat kulkevat linja-autossa ilmaiseksi, mutta niiden mukana tulevalta aikuiselta (ts. hoitaja) peritään maksu? On kaupunkeja, joissa myös saattaja pääsee kyytiin ilman maksua (ks. esim Turku). Ei kai ole tarkoituskaan, että vaunut laitetaan menemään määränpäähän linja-autolla ja hoitaja juoksee perässä?

Vaihtolipun soisi myös olevan maksuton. Rovaniemellä linja-autoliikenne ei ole kattavimmasta päästä, joten asiakkaan maksaminen siitä, että ei pääse linja-autolla suoraan määränpäähänsä, ei kuulosta oikealta.


-Anu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti