keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Yhteisöllisyyttä etsimässä

Olen aika-ajoin löytänyt itseni pohtimasta tämän päivän yhteisöllisyyttä - tai pikemminkin sen puutetta. Ajatus vaivaa minua ja pitkällisen pohdinnan tuloksena olen onnistunut rajaamaan kolme erityisen tärkeää asiaa, jotka liittyvät yhteisöllisyyteen ja sen tärkeyteen.

1. Ihminen on onnellisempi ollessaan muiden seurassa. Simple as that. (Se, korvaavatko Internetin uusheimot ja yhteisöt "oikeaa" kontaktia, on toinen tarina).
2. Yhteisöön kuuluminen luo turvallisuuden tunnetta.
3. Yhteistyö ja verkostoituminen parantavat onnistumisen mahdollisuuksia sekä yksityis- että työelämässä (tai koulussa).

Yhteisöllisyys on myös yksi Rovaniemen kaupunkistrategian (2012-2015) kärjistä, mutta sen toteuttaminen voi olla haastavaa. Parhaimmillaan yhteisöllisyys näkyy myös sen ulkopuolelle: meillä välitetään muista ja tässä yhteisössä on hyvä olla. Tähän pääsemiseksi tarvitaan kuitenkin muutakin, kuin korulauseita strategioissa. Strategian mukaan päämääränä on tarjota viihtyisä elinympäristö ja hyvät osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet. Osallistumalla ja vaikuttamalla puolestaan varmistetaan, että tavoitteet täyttyvät.

-Anu- (yhteisöistään onnellinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti