lauantai 22. syyskuuta 2012

Valistustalosta

Valistustalon kohtalosta keskusteltiin eilen. Koska en itse päässyt paikalle täytynee minun tyytyä avautumaan aiheesta täällä ja kertoa minulle tärkeän asian eli matkailun näkökulmasta, miksi Valistustalon säilyttäminen kannattaa.

Eläväiseen ja mielenkiintoiseen kaupunkikuvaan kuuluvat erilaiset talot; uudet, vanhat, kauniit ja rumat. Siksi onkin ollut surullista katsoa Rovaniemen "vanhojen" talojen purkamista. Rovaniemi on matkailukaupunki ja minun on vaikea uskoa, että matkailija kiinnostuu persoonattomasta, samanlaisia kerrostaloja pullollaan olevasta kaupungin keskustasta. Matkailijalle kaupungin on kerrottava tarinaa, ja Valistustalo on osa tuota tarinaa. Persoonallisuus kiinnostaa, tylsyys ei saa ketään innostumaan. Vaihtelu virkistää, samanlaisuus väsyttää. Tämä pointti tuli varmaan jo selväksi. 

Lopuksi vielä eräs asia, joka tuli mieleeni tuosta purkamisesta. On erittäin mielenkiintoista, että kaupungista puretaan asuintaloja, kun ainakin ulkomaalaiset opiskelijat potevat asuntopulaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti